Öt árulkodó jel, hogy túl sokat használod a telefonodat

Te is telefonfüggő vagy? Üdv a klubban! Teljesen érthető, hogy nagyon nehéz megtartóztatni magunkat, hiszen egy kis száz grammos lapos eszköz a világ nagy részét magában hordozza és kívánságra bármikor megmutatja egy kis szegmensét, bárhol is vagy, persze csak akkor, ha van elég térerő és wifi. De ezek az akadályok egyre inkább leküzdésre kerülnek, így az 5G hajnalán már nem kell attól tartani, hogy hamarosan egy mező közepén, egy barlangban, vagy az őserdő közepén is lehessen keresni a neten, zenét hallgatni vagy éppen híreket olvasni. Vessünk egy pillantást az általunk haszált mobiltelefonra és egy ötös skálán be lehet lőni, mennyire vagyunk telefonfüggők. 

  1. Törött kijelző – ez azt jelenti, hogy akkor is a kezedben van a telefon, amikor nem kéne.
  2. Mindig be van kapcsolva az adatforgalom – nem akarsz egy darab üzenetről vagy értesítésről sem lemaradni
  3. Legalább 20 lap meg van nyitva a böngészőben, és legalább egyszerre tíz alkalmazás fut egyszerre – nincs az a mennyiségű funkció a készüléken, ami elég lenne számodra
  4. Koszos a kijelző – állandóan használod a telefont, főleg evés közben.
  5. Az esetek 80%-ában töltőn van a telefonod, vagy kilóg belőle egy powebank – ideális esetben egy telefon két napig bírja aksival, te viszont képes vagy egy fél nap alatt is lemeríteni.

Ha mind az öt igaz, egy kicsit el lehet gondolkozni, hogy érdemes-e ennyi időt tölteni a készülékkel, de az is lehet, hogy egy sem igaz rád, mégis függő vagy, csak mindezt észrevehetetlenül űzöd. Ha pedig a telefonod nem működne mindig megfelelően, akkor ajánlunk egy felkészült mobil szervizt budapesten.