Mikor kell váltani?

Az ember vállalkozóként muszáj, hogy egyszerre számtalan területre figyeljen. Nem könnyű egy céget megalapítani és elindítani, de bizony működtetni sem. Újabb és újabb célok kerülnek kitűzésre, próbáljuk egyre jobban és jobban csinálni a tevékenységet, növelni a forgalmat, amihez újabb alkalmazottak kellenek, és még sorolhatnám tovább a végeláthatatlan folyamatot.

A vállalkozás életét és előmenetelét, fejlődését nagymértékben befolyásolja az is, hogy milyen külső partnerekkel dolgozunk együtt. Lehetetlen ugyanis mindent magunknak csinálni. Biztosak lehetünk benne, hogy célszerű néhány olyan tevékenységet kihelyezett feladatként kezelni, vagyis külső partnerrel végeztetni, amelyek nem befolyásolják az eredményt, de kötelezőek a vállalkozóra nézve, és viszonylag nagy lexikális tudást, akár jogszabályi ismereteket igényelnek, illetve azok változásának folyamatos figyelését követelik meg. Tipikusan ilyen a munka – és tűzvédelem területe, és sorolhatnánk ide még párat. Mi van azonban abban az esetben, ha nem érezzük azt, hogy ez a külső partner megfelelő számunkra, vagy épp megfelelő volt, de a teljesítménye, hozzáállása, kommunikációja elkezd hanyatlani? Mikor érdemes váltani?

Nehéz kérdésnek tűnhet ez, pedig csak bele kell gondolni minden érzelem és konfliktuskerülés szándék nélkül. Fizetünk egy szolgáltatásért. Ha azt nem jól, nem megfelelő kommunikációval, számunkra egyre nagyobb teherrel vagy elvégzendő feladattal végzi a külső partner, akkor bizony váltani kell, hiszen pont azt a célt szolgálja a vele kötött szerződésünk, hogy ezek ne álljanak fenn.

Én például legutoljára a munkavédelem területéért felelős külső partnerrel nem voltam elégedett, és így találtam rá a https://tsrsafety.hu/ vállalkozásra. Egészen egyszerűen nem is értem miért vártam ezzel idáig. Könnyű velük kommunikálni, lelkiismeretesen és maximális szakmaisággal végzik munkájukat, gyorsak és precízek, vagyis minden, ami az előző szolgáltatóm sajnos nem volt. Ne legyünk konfliktuskerülők, és ne féljünk az újtól, merjünk váltani, mert sokszor ez az egekbe repíthet minket.